Vlaams minister van Sport Muyters (N-VA) subsidieert gymhal ‘t Spui voor 345.000 euro

Op 6 juli 2018, over deze onderwerpen: Burgemeester, Infrastructuur, Investeringen, Sport, Sport & vrije tijd, Stadsbudget

Goed nieuws vanwege de Vlaamse regering voor de stad Lier. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) kende subsidies toe aan 47 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over heel Vlaanderen. Het gaat zowel om nieuwbouwprojecten als om renovaties.

De stad Lier ontvangt een subsidie van 345.252 € voor de aanbouw van een gymhal, danszaal en een polyvalente ruimte tegen de huidige sporthal 't Spui.

Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) reageert zeer tevreden op het nieuws van zijn partijgenoot Muyters: “De Vlaamse regering wil zoveel mogelijk mensen aan het sporten te brengen. En wat nodigt meer uit om aan sport te doen dan een mooie, moderne en goed ingerichte sporthal, gymhal, sportterrein of zwembad? En met de stad Lier investeren we meer dan ooit in sport. Aan de Gasthuisvest op de Atheneumsite verrijst een grote polyvalente hal. Heel wat sportverenigingen zullen er een nieuwe thuis vinden. Aan het Spui komt er dan weer een nieuwe gymzaal voor dansklassen en turnclubs. Het is een ferme financiële duw in de rug dat we voor die investering van meer dan anderhalf miljoen euro zo’n subsidie krijgen van de Vlaamse minister van Sport.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is