Voor het eerst ook Blue-bikes beschikbaar aan bushaltes

Op 19 september 2016, over deze onderwerpen: Fietsbeleid, Mobiliteit, Modernisering, Stadsontwikkeling, Toegankelijkheid, Toerisme

In Lier kunt u voortaan op drie locaties een Blue-bike huren. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) kwam een van de twee nieuwe uitleenpunten zaterdag inhuldigen.

Aan het treinstation kunt u al enkele jaren terecht voor een Blue-bike, maar vanaf nu kunt u ook een fiets ontlenen aan de bushalte op de Veemarkt en aan de bushalte bij parking De Mol naast het cultuurcentrum. Lier is daarmee de eerste stad in België die Blue-bikes aanbiedt aan bushaltes en een parking.

'Combimobiliteit'

“Door deze uitbreiding brengen we heel de stad een stuk dichterbij. Wie parkeert op randparking De Mol of met de bus toekomt, is binnen enkele minuten bijna de hele stad door zonder stevige wandeling”, stelt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA).

“Lier neemt het voortouw om meer combimobiliteit toe te laten”, vult minister Weyts aan. “Dankzij de nieuwe Blue-bikelocaties kunnen pendelaars en bezoekers vlotter schakelen tussen de auto en de fiets, of de bus en de fiets. Het gebruik van het openbaar vervoer of de randparking wordt zo slim gestimuleerd. Ik hoop dat veel steden het goede voorbeeld volgen.”

In Lier kon Blue-bike de voorbije twee jaar een verdubbeling van het aantal ontleningen noteren. Het bedrijf sloot 2014 af met 798 ritten en kon in 2015 rekenen op 1.604 ontleningen. Voor dit jaar staat de teller al bijna op 1.400 ritten.

Aan het treinstation waren al vijftien fietsen beschikbaar. Op de twee nieuwe locaties zijn dat er telkens acht. Een Blue-bike kost in Lier één euro per dag.

www.blue-bike.be

Het Nieuwsblad, CVR

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is