Voorzitter van de Dorpsraad, Dirk Frans, prominent N-VA-kandidaat in oktober

Op 13 januari 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, N-VA, Partij
Dirk Frans

Op haar nieuwjaarsreceptie kondigde de N-VA Lier-Koningshooikt aan dat Dirk Frans bij de gemeenteraadsverkiezingen een prominente plaats zal innemen op haar kandidatenlijst. Dirk Frans geniet bekendheid als voorzitter van de Dorpsraad in Koningshooikt. Hij is 40, zelfstandige en woont al sinds zijn zesde in de Lierse deelgemeente.

“Dit is een zeer bewuste keuze”, licht Dirk Frans toe, “Van thuis uit heb ik meegekregen dat je je moet engageren voor de gemeenschap waarvan je deel uitmaakt. Dat was ook mijn motivatie als voorzitter van de Dorpsraad van Koningshooikt. En op mijn beurt tracht ik die instelling ook weer door te geven aan onze kinderen. Voor de Dorpsraad ben ik voorgedragen door een vroeger lid en een dik jaar later was ik door omstandigheden plots voorzitter. Hierin ben ik, ondersteund door een goed team, zeer snel gegroeid en gaandeweg zijn de banden met het huidige stadsbestuur er gekomen. Vandaag wil ik de stap zetten van de Dorpsraad die in Koningshooikt het verenigingsleven bevordert en het dorpsgevoel stimuleert naar een politieke partij die door concrete beleidsmaatregelen Koningshooikt als volwaardig dorp erkent en verfraait.”

Burgemeester Frank Boogaerts pikt daarop in: “Met dit stadsbestuur hebben we inderdaad Koningshooikt als een volwaardig dorp behandeld. Voor het eerst sinds de fusie organiseert de stad bijvoorbeeld een eigen nieuwjaarsreceptie in Koningshooikt. En als burgemeester houd ik opnieuw zituren in Koningshooikt. Dat getuigt van respect. Maar er zijn vooral de investeringen zoals bijvoorbeeld de heraanleg  van de Sander De Vosstraat, het Leike en de Putsesteenweg, de renovatie van de Jutteneer en de extra subsidie voor de bouw van het nieuwe Chiroheem. We hebben steeds goed samen gewerkt met de Dorpsraad als volwaardige gesprekspartner.”

Afdelingsvoorzitter Piet De Zaeger, die het nieuws aankondigde op de nieuwjaarsreceptie waar vicepremier Jan Jambon gastspreker was, is zeer tevreden: “Met Annemie Goris, onze fractievoorzitter in de gemeenteraad, op de tweede plaats van onze kandidatenlijst bewees de N-VA al dat ze electoraal groot belang hecht aan Koningshooikt. En met de voorzitter van de Dorpsraad als kandidaat bewijst de N-VA nogmaals dé volkspartij van Lier én Koningshooikt te zijn. Als prille veertiger staat hij ook voor de verjonging binnen de N-VA. Jong en oud zorgen voor het perfecte evenwicht tussen kennis en nieuwe ideeën. Dirk zal een prominente plaats op onze kandidatenlijst innemen. Die zullen we in de loop van het voorjaar finaliseren met het afdelingsbestuur en finaal voorleggen aan onze ledenvergadering.”

Contact: Piet De Zaeger, afdelingsvoorzitter (gsm) 0473 96 83 03

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is