Wordt het Pallietertunnel, Gommertunnel of misschien Van Boeckeltunnel? U beslist

Meer dan 1.000 Lierenaars hebben 230 voorstellen binnengestuurd voor de naam van de nieuwe tunnel aan het kruispunt van de Ring met de Mechelsesteenweg. Op de shortlist staan de Pallieter-, Gommer-, en Van Boeckeltunnel.

"Lierenaars kunnen tussen deze drie namen opnieuw kiezen", zegt Jef Schoenmaekers, communicatieverantwoordelijke van Wegen en Verkeer Antwerpen. De drie namen zijn natuurlijk niet lukraak gekozen: de Pallietertunnel verwijst naar Pallieter uit de gelijknamige roman van Felix Timmermans, Gommertunnel naar de heilige Gummarus van Lier en Van Boeckeltunnel naar de Lierse kunstsmid Lodewijk Van Boeckel. De Lierenaar mag nu finaal beslissen welke naam de tunnel krijgt.

Nog tot 25 maart kan er gestemd worden via www.wegenenverkeer.be/lier.

Uit alle mensen die een inzending instuurden met de winnende naam, worden drie gelukkigen geselecteerd die in april de tunnel officieel mee mogen openen. Ondertussen wordt er volop doorgewerkt om de tunnel tijdig open te krijgen. De betonnen wanden worden nu afgewerkt en langs de binnenzijde is de eerste geluidsisolatie geplaatst. Daarnaast is de aannemer in de weer met het aanbrengen van verlichting in en langs de tunnel. "Volgende week wordt de fundering geplaatst van de aanloopstroken naar de tunnel en wordt het wegdek in de tunnel geasfalteerd", zegt Jef Schoenmaekers nog.

(HLN, WAE)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is