Zomer begint vrijdag in stadspark

Het familiefestival Zomer in het Park opent ook dit jaar in Lier weer de zomer-vakantie. Het Liers Cultuur-centrum zorgt van vrijdag 24 juni tot zondag 3 juli voor een rijk gevuld programma.

Zomer in het Park vindt voor de vierde keer plaats in het stadspark en op de evenementenweide in de Netelaan. “We beginnen er op vrijdag 24 juni om 18u aan met de verenigingenmarkt van Lier Feest. Die verhuist na veel jaren van de stadsvesten naar de Netelaan”, zegt schepen van Evenementen Rik Verwaest (N-VA). “Op die manier wordt dit familiefestival, dat vorig jaar 3.500 bezoekers lokte, nog meer de place to bebij de start van de zomervakantie.

Een mooie, stijlvolle omkadering met respect voor het karakter van het park en een gezellige zomerbar maken dit dé plek om met het hele gezin te genieten”, stelt Verwaest. Toch is een waarschuwing op zijn plaats. Door de overvloedige regenval van de voorbije weken ligt de evenementenweide er zeer drassig bij. Bezoekers houden hier best rekening mee bij het kiezen van hun schoeisel.

Zomercinema

Natte voeten of niet, tien dagen lang zorgt Zomer in het Park voor een bonte mix van activiteiten. “Zo is er elke avond vanaf 22.15u een gratis zomercinema. We zorgen elke avond vanaf 19u ook voor een ander huisorkest, zodat bezoekers in de juiste sfeer komen”, zegt schepen van Cultuur Ivo Andries (Open Vld). Tijdens Zomer in het Park zorgt het Lierse theatergezelschap De Seine voor vier voorstellingen van Het Verhaal van de Dierentuin.

“Dit stuk gaat over het onvermogen om te communiceren en over de kloof tussen de getormenteerde en eenzame randfiguur Jerry en de brave burgerman Peter. Ze ontmoeten elkaar op een bank in het stadspark na Jerry's bezoek aan de dierentuin”, zegt regisseur Herman Boets.

Er wordt gespeeld op 25, 26, 30 juni en 1 juli om 20.15u in het stadspark. Tickets kosten 12 euro en zijn te bestellen via het Liers Cultuurcentrum.

www.zomerinhetpark.be

(CVR, GVA) http://www.gva.be/cnt/blcva_02352751/lierse-zomer-begint-vrijdag-in-stad...

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is