- N-VA Lier-Koningshooikt lanceert haar volledige programma -

Deze week valt het volledige N-VA-verkiezingsprogramma voor 14 oktober in alle brievenbussen. Het is het resultaat van een lang traject vol dialoog, onderzoek en cijferwerk. Het vormt meteen ook een handleiding voor een veilige thuis in een welvarend Lier en Hooikt. En toch is dit programma kort en krachtig. Niet omdat wij weinig te vertellen hebben, maar omdat de N-VA geen dikke catalogus vol wilde plannen en cadeautjes aanbiedt. Van al die mooie beloftes komt toch nooit iets in huis. Ons programma is realistisch en dus verantwoord. Elk beleidsvoorstel in het verkiezingsprogramma is goed nagerekend. De N-VA maakte de Lierse stadskas weer gezond en wil dat zo houden.

Uit de vele voorstellen presenteren zijn dit de zes voornaamste speerpunten:

(de volledige versie van de programmafolder vind je in bijlage!)

1. De schup in de grond

We investeren 22 miljoen € in straten en fietspaden in plaats van dure prestigeprojecten. Goed voor meer dan vijftig heraangelegde straten, twintig kilometer aan vlot wegdek en voetpaden en maar liefst vijf veilige fietspaden.

 

2. Grenzen aan de groei

Lier moet een stad op mensenmaat blijven. Hoogbouw wordt strikt begrensd, nieuwbouw moet zich aanpassen aan het karakter van de omliggende wijk. De stad remt grote nieuwbouwprojecten af door ontwikkelaars te laten meebetalen voor de opwaardering van de wijk.

 

3. Groene longen

We vergroenen onze stad door minstens 10.000 bomen en struiken aan te planten. Bloemenweides en bebloeming brengen kleur in de straten. Een nieuw speelbos en nieuwe wijkspeeltuintjes laten genieten in het groen. We voeren een diervriendelijk beleid.

 

4. Lier Winkelstad

Onredelijke huurprijzen veroorzaken leegstand. Daarom verdubbelen we de leegstandtaks op winkelpanden. Wie een zaak start in het kerngebied krijgt een premie. Nieuwe winkelruimte langs de Ring of de uitvalswegen moet aan banden.

 

5. Sporten in eigen stad

De stad maakt van de Hoge Velden een stedelijk jeugdvoetbalcomplex voor alle Lierse ploegen. Er worden 7 voetbalpleinen met omkadering gerealiseerd. Ook de jeugdwerking van Hooikt wordt ondersteund.

 

6. Een rechtvaardige afvalfactuur

We verlagen de afvaltaks, ook voor alleenstaanden. Voor hen wordt de taks meer dan gehalveerd. Een gemiddeld gezin zal meer dan een derde minder betalen. We nemen zelf het beheer van de OCT’s over van IVAREM en sanctioneren de leverancier bij slecht functioneren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is